Amanat ‘Terakhir’ Pengurus Besar KESEDAR YBrs Dr Shahrir Bin Mohammad Zakey

Majlis Amanat ‘Terakhir’ Pengurus Besar KESEDAR, YBrs. Dr. Shahrir Bin Mohammad Zakey telah berlangsung di Bilik Mesyuarat Utama, Ibu Pejabat KESEDAR pada 27 Jun 2023. Majlis ini telah dihadiri oleh Tn. Hj. W. Rahimi Bin Wan Salleh, Timb. Pengurus Besar KESEDAR (Pembangunan), Pn. Hjh. Norlidasaidi Binti Awang Teh, Timb. Pengurus Besar (Pengurusan), Pengurus-Pengurus Bahagian, Ceo dan Pengurus Anak Syarikat, Ketua-Ketua Unit, dan Pegawai-Pegawai KESEDAR.

Pengurus Besar KESEDAR, YBrs Dr Shahrir Bin Mohammad Zakey dalam menyampaikan amanat terakhir, beliau menzahirkan penghargaan dan terima kasih kepada Timbalan Pengurus Besar Pembangunan dan Timbalan Pengurus Besar Pengurusan serta seluruh warga KESEDAR.

Beliau turut memohon kemaaafan sekiranya berlaku kesilapan disepanjang perkhidmatan beliau sebagai Pengurus KESEDAR. Dalam majlis tersebut beliau sempat menitipkan beberapa pesanan kepada warga KESEDAR iaitu sentiasa menjaga solat, taat & setia kepada arahan orang atasan, memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk agensi, sentiasa berada dilandasan yang benar, bercakap benar dan menjauhi laranganNYA. Beliau berharap agar kakitangan KESEDAR tenang menghadapi pelbagai isu dan tekanan yang mendatang serta mengharapkan kehadiran Pengurus Besar yang baharu akan membawa kejayaan dan pembaharuan kepada agensi.

Beliau juga berhasrat agar KESEDAR dapat melaksanakan fungsi sebagai agensi kerajaan dengan cemerlang dan membantu kerajaan sehabis baik. Walaupun ketiadaan beliau, warga KESEDAR dapat melaksanakan tugas mengikut peraturan pekeliling yang ditetapkan serta melaksanakan sehabis baik untuk program Sentuhan Kasih Desa yang akan datang.

Akhir kata beliau berdoa agar KESEDAR maju ke hadapan, terus bersatu padu. Beliau mengucapkan selamat maju jaya kepada semua warga KESEDAR dan berharap perkongsian ilmu serta pengalaman dapat dimanfaatkan. Mudahan dapat meneruskan karier dengan baik dan dapat membawa KESEDAR ke arah yang lebih baik.

Terima kasih & terus cemerlang di tempat baru, Inshaaallah.

Accessibility Toolbar