Lawatan @ Kolaborasi KESEDAR Bersama UiTM Cawangan Perak

Lawatan @ Kolaborasi KESEDAR bersama UiTM Cawangan Perak telah berlangsung selama 2 hari iaitu pada 12 dan 13 April 2023 bertempat di Dusun Agrotek Manek Urai, Kuala Krai dan Taman Etnobotani, Gua Musang.

Program ini bertujuan untuk mengenalpasti Produk Agrotani, Eko-Pelancongan & Landskap yang dapat dibangunkan di kawasan Dusun Agrotek Manek Urai, Kuala Krai dan Taman Etnobotani, Gua Musang  kepada masyarakat setempat khususnya serta masyarakat luar amnya.

Turut hadir ke program ini adalah Tuan Haji E.Samudin bin Basri, Pengurus Wilayah Kuala Krai, En. Mohd Husnifaisal bin Ramli, Pengurus Wilayah Gua Musang, Pegawai-Pegawai daripada Bahagian Perancangan Strategik, Bahagian Ekonomi dan Pelaburan, Wilayah Jeli dan Wilayah Gua Musang, Pensyarah dan Pelajar-Pelajar Pengkhususan Perancang Bandar UiTM Cawangan Perak.

Terima kasih diucapkan kepada Pasukan UiTM Cawangan Perak kerana sudi bertandang ke kawasan KESEDAR khususnya di Dusun Agrotek Manek Urai, Kuala Krai sebagai destinasi dan tempat untuk dijadikan kajian berkaitan pengajian bagi pelajar-pelajar UiTM.

Accessibility Toolbar