Program Fun Walk @ KESEDAR

Program Fun Walk@KESEDAR telah berlangsung seawal 7.30 pagi sehingga jam 1.00 tengah hari pada 24 Ogos 2023 bertempat di Taman Etnobotani, Gua Musang.

Program ini telah dirasmikan oleh YB Syahbuddin Bin Hashim, ADUN Galas. Dianggarkan hampir 700 penyertaan peserta yang telah hadir dan mendapat sambutan baik daripada penduduk setempat, agensi-agensi di sekitar Gua Musang serta pelajar sekolah.

Antara pengisian yang disediakan kepada pengunjung adalah Senamrobik, Berjalan kaki sejauh 3KM, Pertandingan Mewarna Tadika, Rock Climbing, Penalti Bola Sepak, Penalti Bola Jaring, cabutan bertuah yang bernilai RM 7,000.

Program ini merupakan sebuah program bersempena sambutan bulan kemerdekaan Malaysia ke-66 menerusi Program Rehabilitasi Komuniti KESEDAR dibawah seliaan Pejabat Wilayah Gua Musang .Disamping menggalakkan semua peserta program mencipta keharmonian, memupuk budaya bersenam dan gaya hidup sihat ,program ini juga bertujuan untuk menghayati dan menghargai pengorbanan pejuang kemerdekaan sempena 66 tahun Kemerdekaan Malaysia yang bertemakan Tekad Perpaduan, Penuhi Harapan.

Turut hadir memeriahkan program, Pengurus Bahagian Pembangunan Masyarakat, Puan Yunaiha Binti Ismail, Pengurus Bahagian Ekonomi Dan Pelaburan, Encik Mohd Fadhly Bin Ab Manaf, Pengurus Pejabat Wilayah Gua Musang, Encik Mohd Husnifaisal Bin Ramli, Pengurus Wilayah, Pengurus-Pengurus Bahagian, Ketua-Ketua Unit, Pegawai-Pegawai serta Penjawat KESEDAR.

Accessibility Toolbar